Oude liefde roest niet

Soldaat vindt meisje terug op wie hij 75 jaar geleden verliefd werd

11 juni 2019 21:33 Aangepast: 12 juni 2019 09:48
Het weerzien tussen de twee oud-geliefden. Beeld © Screenshot

Oude liefde roest niet, blijkt wel uit het verhaal van de Amerikaanse oorlogsveteraan K.T. Robbins en Jeannine Gannaye, het meisje waar hij tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd op werd. Ze zagen elkaar na 75 jaar terug. "Ik ben altijd van je blijven houden."

Robbins zat tijdens de Tweede Wereldoorlog als militair in het Franse Meurthe-et-Moselle. Daar leerde hij de toen 18-jarige Jeannine kennen, en volgens Het Nieuwsblad waren de twee 'op slag verliefd'.

Afscheid vol tranen

Ze beleefden volgens de krant 'een hartstochtelijke tijd', maar hun liefde was van korte duur. Na twee maanden werd Robbins overgeplaatst en moesten de jonge geliefden afscheid van elkaar nemen.

"Toen hij in die vrachtwagen zat, heb ik erg veel gehuild", zegt Jeannine over dat moment.

Altijd in zijn hart

Robbins zei bij het afscheid dat hij misschien terug zou komen, maar na de oorlog keerde Robbins terug naar de Verenigde Staten, waar hij een bestaan opbouwde en trouwde met een Amerikaanse. Maar Jeannine verdween nooit helemaal uit zijn gedachten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John (94) vocht tijdens D-day: 'Het was verschrikkelijk, maar bang was ik niet'

Een paar weken geleden werd Robbins vanwege de herdenkingen rond D-Day geïnterviewd door de Franse televisie. Daarin vertelde hij dat hij altijd aan Jeannine is blijven denken en 'dat hij graag terug wilde naar de plek waar hun liefde opbloeide, zodat hij haar familie zou kunnen ontmoeten'. Hij ging ervan uit dat Jeannine, die inmiddels 92 moest zijn, al overleden was.

Weerzien in verzorgingshuis

Daarop startte France 2 een speuractie, en wist niet alleen de familie, maar ook het adres van Jeannine te achterhalen. Ze leefde nog en woonde in een verzorgingshuis.

Daarop organiseerde de televisiezender een weerzien tussen de twee oude geliefden. Ruim 75 jaar na hun afscheid ontmoetten ze elkaar opnieuw en 'praatten met elkaar alsof ze nooit van elkaar gescheiden waren geweest'.

Lieve woordjes

Hun weerzien ging gepaard met lieve woordjes, knuffels en kussen. "Ik heb altijd van je gehouden", zei Robbins. Jeannine antwoordde daarop: "Hij zei dat hij van me hield, dat heb ik verstaan."

Wel wilde ze van hem weten waarom hij nooit was teruggekomen, want daar had ze toch lange tijd op gehoopt. “Als je getrouwd bent, komt het er niet meer van”, was Robbins' antwoord.

Toen Robbins en Jeannine elkaar na hun weerzien opnieuw moesten verlaten, werd het een emotioneel afscheid. Maar ze hebben afgesproken om elkaar ooit nog eens te zien.

Bekijk hier de hartverwarmende beelden:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bejaarde waaghals: veteraan Tom (97) maakt parachutesprong

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore