Raam ingeslagen

Geen hond, maar een varkentje in bloedhete auto bij winkelcentrum VS

01 juni 2019 10:26 Aangepast: 01 juni 2019 10:48
Het varkentje heeft het gelukkig overleefd. Beeld © WJXT

Ondanks waarschuwingen zijn er nog steeds mensen die een dier achterlaten in een bloedhete auto. In de Amerikaanse staat Florida vonden ze deze keer geen hond in een auto, maar een biggetje.

Miranda Lamendola werkt in een winkelcentrum in Jacksonville, Florida. Samen met collega's zag ze op de parkeerplaats een auto met een bijzondere inzittende: een varken.

Het dier zat op de grond tussen de stoelen en de achterbank. "De auto stond geparkeerd en had geen airco. De ramen stonden wel een klein beetje open, maar dat was niet eens genoeg om mijn hand door te steken", vertelt ze aan de lokale zender WJXT.

Lamendola schakelde direct een beveiliger in, maar die zei de auto niet te mogen openen zonder dat de eigenaar erbij was. Met het varken ging het intussen steeds slechter. "Het beest werd helemaal gek in de auto. Hij had geen water en geen eten."

Hele emmer water

Een uur nadat ze de auto had gevonden, belde Miranda dan maar de politie. Agenten wilden eerst ook wachten tot de eigenaar zou verschijnen, maar ze braken de auto uiteindelijk toch maar open.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie redt hond uit bloedhete auto: 'Het gaat weer beginnen…'

Het dier werd in de politieauto gezet en voorzien van water. Er was een hele emmer nodig om het beest weer bij te laten komen. De eigenaren van de auto zijn aangehouden door de politie.

Het varkentje heeft het voorval overleefd, tot opluchting van Lamendola. "Ik was zo blij. Het was zo'n lief, schattig dier. Ik ben heel gelukkig dat ik een leven heb kunnen redden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`