Opmerkelijk

Inhaker op snikkende May: Ryanair stuurt haar meteen op vakantie

24 mei 2019 13:26 Aangepast: 24 mei 2019 13:27
May verwierf wereldfaam met enkele danspassen op een partijcongres in 2018. Beeld © AFP

Op het eind van de speech waarin Theresa May haar vertrek als partijleider en dus als ook premier van Groot-Brittannië aankondigt, barst Theresa May in tranen uit. Maar volgens Ryanair hoeft zij helemaal niet lang te treuren.

De Ierse vliegmaatschappij is er als de kippen bij vandaag om op social media likes, retweets en woede te scoren met een inhakertje op het vertrek van May.

Opstappen hoeft helemaal geen ramp te zijn, vindt de vliegtuigmaatschappij. In een tweet met daarin een video van het beroemde dansje van May zegt de vliegmaatschappij: "Wanneer je je realiseert dat je de zomer vrij hebt en er vluchten zijn vanaf 9,99 pond."

7 juni weg

May neemt op 7 juni ontslag als leider van de Conservatieve Partij en blijft aan als premier tot haar partijgenoten een opvolger hebben gekozen. Die interne partijverkiezing begint een week later.

De positie van May kwam de afgelopen dagen onder grote druk te staan en vanochtend kondigde ze haar vertrek aan. De 62-jarige May zei buiten haar ambtswoning dat ze tot het inzicht is gekomen dat het in het landsbelang is als ze plaats maakt voor een andere leider.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brexit nekt May: Britse premier kondigt vertrek aan

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore