Ga naar de inhoud
Hamburg

Ouders vergeten pasgeboren baby in taxi, chauffeur rijdt weg en gaat lunchen

Een taxi in de Duitse hoofdstad Berlijn, beeld ter illustratie. Beeld © EPA

Een zonnebril, een bankpasje, een telefoon: bijna iedereen vergeet wel eens wat in een taxi. Een Duits stel maakte het onlangs wel héél bont. Ze vergaten hun pasgeboren baby.

De ouders kwamen net uit het ziekenhuis waar het kindje was geboren. De taxi reed het gezin uit Hamburg, samen met hun 1-jarig kindje, naar huis. Daar aangekomen hielpen de ouders de peuter uit de auto, betaalden de chauffeur en zeiden die ook nog netjes gedag. Blijkbaar waren ze vergeten dat ze er inmiddels nóg een kindje bij hadden gekregen.

Het besef dat ze iets vergeten waren, kwam pas toen de chauffeur - die blijkbaar ook niet op heeft zitten letten - weer wegreed. Het was al te laat. De vader probeerde nog achter de taxi aan te rennen, maar die was al te ver weg en de chauffeur had niks door.

Chauffeur ging lunchen

De chauffeur parkeerde zijn auto in een ondergrondse parkeergarage en ging lunchen, terwijl de ouders zich waarschijnlijk doodongerust maakten. De pasgeboren baby lag ondertussen te slapen.

Toen de chauffeur zijn lunch had genuttigd reed hij weer naar het vliegveld. Pas toen een nieuwe klant de deur opende, werd de baby ontdekt.

De bestuurder nam gelijk contact op met de politie. Een ambulance kwam ter plaatse om te checken of de baby gezond was. Dat was gelukkig het geval. Daarna werd het kindje herenigd met de ouders - die zich vast even hele slechte ouders hebben gevoeld.