Zelfde donor

Broer en zus krijgen op dezelfde dag een nieuwe nier: 'Eeuwigheid moeten wachten'

14 mei 2019 04:36
Ava en John Beeld © CNN

Een bijzondere dag voor de familie Shepperd uit de Amerikaanse staat Texas. Op één dag kregen de 18-jarige John en zijn 14-jarige zusje Ava een nieuwe nier. Beide tieners hebben een zeldzame ziekte.

John stond al een jaar op de wachtlijst, Ava nog maar een maand. Plotseling was er voor beide een nieuwe nier beschikbaar, van dezelfde donor. Op dezelfde dag waren ze aan de beurt voor een transplantatie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anna Roza (3) is de jongste Nederlandse haardonor ooit: 'Bijzonder dat ze dit doet'

"Het duurde even voordat ik besefte dat ze echt een nier voor mij en mijn zusje hadden", zegt John tegen de lokale zender KSAT. "Het is moeilijk te geloven. Het voelt alsof ik er een eeuwigheid op heb moeten wachten.

De familie Shepperd uit Texas De familie Shepperd uit Texas

Ava en John hebben een zeldzame nierziekte, waardoor ze keer op keer gedialyseerd moesten worden. Ze misten daardoor veel schooldagen en andere momenten waarop ze eigenlijk gewoon kind wilden zijn. 

Voor Ava was de operatie wel spannend. "Het was best pijnlijk om open gesneden te worden. Ik ben heel dankbaar met mijn nieuwe nier, en dankbaar voor de donor. Ik hoop ook dat zijn of haar familie het goed maakt."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore