Eén verdachte gepakt

Amerikaan ziet overval op vader (95) live gebeuren: 'Ik kon niets doen, zo frustrerend'

11 mei 2019 10:57 Aangepast: 11 mei 2019 10:58
De verdachten gingen er na de overval vandoor. Beeld © KTVT

De politie in Texas is nog op zoek naar één van de twee mensen die een man van 95 hebben overvallen in zijn eigen huis. De zoon van de bejaarde man zag het allemaal live gebeuren via een webcam.

De 95-jarige Juan Flores woont nog op zichzelf. Dat ging goed, maar zijn kinderen hielden een oogje in het zeil via een deurbelcamera. En zo zag - en hoorde - zoon Max dat zijn vader werd overvallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Passagiers zien hoe overvallers miljoenen uit vliegtuig stelen

Max Flores kreeg meldingen op zijn telefoon binnen tijdens de overval, maar hij kon niets doen. "Ik was op mijn werk. Het was zo frustrerend. Ik zag ze nog wegrennen, maar toen was het al te laat. Ik voelde me zo hulpeloos", zegt hij tegen de lokale zender KTVT.

De politie heeft de beelden van de overval vrijgegeven. Daarop is te zien dat een vrouw een glaasje water vroeg bij Flores. Die liet haar binnen. Even later zorgde de vrouw dat een andere man naar binnen kon komen.

Max Flores en zijn 95-jarige vader Juan. Max Flores en zijn 95-jarige vader Juan.

In het huis van Flores ontstond een vechtpartij, waarbij hij werd geslagen met een wapen. De verdachten gingen er uiteindelijk vandoor met zijn portemonnee. Juan werd eerder het slachtoffer van een overval. Zijn familie denkt dat het om dezelfde daders ging.

Verdachte gepakt

"Het maakt me zo boos", zegt Max Flores. "Zelfs als het niet mijn vader zou zijn, als het de vader van iemand anders was geweest. Mensen moeten respect hebben voor ouderen."

De vrouwelijke verdachte is inmiddels opgepakt. Ze zal vervolgd worden voor de overval. De politie in Texas is nog op zoek naar de mannelijke verdachte. Ze weten wel wie hij is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore