Klap met peddel

Paddleboarder slaat schedel van surfer in na ruzie om golf

19 april 2019 04:52 Aangepast: 19 april 2019 05:23
Archieffoto van een stand-up paddleboarder Beeld © iStock

Een ruzie tussen een 'stand-up paddleboarder' (oftewel SUP) en een surfer in San Diego is flink uit de hand gelopen. Het liep zó hoog op dat de paddleboarder de surfer een klap gaf met zijn peddel. De surfer liep daarbij een schedelbreuk op.

Dat bleek tijdens een rechtszaak in San Diego. Daar werd de paddleboarder door een jury schuldig verklaard aan het aanvallen van de surfer met een dodelijk wapen, meldt NBC 7 San Diego.

Surf-etiquette

Het incident vond afgelopen zomer plaats op 'Sunset Cliffs', een beroemde surfplek in San Diego. De ruzie tussen de twee begon nadat de paddleboarder bijna over de surfer was gevaren, die nog maar net kon wegduiken. Toen de surfer de man daarop aansprak, belandden de twee in een discussie over surf-etiquette, die al vrij snel escaleerde.

Volgens surfwebsite The Inierta zou de paddleboarder eerst de vrouw van de surfer, die ook aan het surfen was, van haar plank geduwd hebben. Niet veel later zou hij de surfer op zijn hoofd geslagen hebben met zijn paddle.

Hersenletsel

De surfer wist uiteindelijk op eigen kracht naar de kant te komen, maar hield wel hersenletsel over aan de aanval en kampte lange tijd met een spraakgebrek.

Volgens de advocaat van de paddleboarder ligt het verhaal echter anders, en handelde hij uit zelfverdediging of zou hij de surfer per ongeluk geraakt hebben. De jury ging daar niet in mee. De verdachte kan maximaal zeven jaar cel krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Australische surfer ontsnapt aan aanval meterslange haai

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore