Ga naar de inhoud
Doorzetter

Marinier haalt kruipend tóch de eindstreep van de Boston Marathon

Micah Herndon komt kruipend over de eindstreep. Beeld © CNN

Hij moest en zou het halen. De Amerikaanse marinier Micah Herndon liep de marathon van Boston voor zijn overleden collega-militairen. Al was van lopen op het laatste stukje geen sprake meer. Kruipend haalde Herndon de eindstreep.

Beelden van Herndon gingen viral. Te zien is hoe hij bijna de eindstreep van de marathon heeft gehaald, als hij eigenlijk niet meer kan. Op handen en knieën komt de doorzetter toch aan. 

Herndon diende als marinier in Afghanistan. De marathon liep hij als eerbetoon aan drie collega's die hij in het oorlogsgebied verloor. Op momenten dat hij niet meer kon, herhaalde hij in zijn hoofd hun namen: Mark Juarez, Matthew Ballard and Rupert Hamer, schrijft CNN. De namen van zijn kameraden droeg hij ook op zijn schoenen.

'Ik heb alle ledematen nog'

"Ik rende voor hen. Zij zijn er niet meer, ik nog wel", zegt Herndon. "Ik heb het geluk dat ik al mijn ledematen nog heb en nog actief kan zijn. Het feit dat ik kan rennen, geeft mij kracht. Sommigen kunnen dat niet."

Met een tijd van 3 uur en 38 minuten haalde Micah Herndon de eindstreep. Daar stond al een rolstoel voor hem klaar, waar hij direct in gehesen werd. Hij werd daarop direct medisch onderzocht.