Instagram, Reddit en Twitter

#TrashChallenge: nieuwste viral challenge maakt wereld een beetje schoner

12 maart 2019 05:27 Aangepast: 12 maart 2019 16:53
Beeld © ANP/Evert Elzinga

De nieuwste viral challenge heeft een positieve inslag, het probeert de wereld een beetje schoner te maken. Talloze mensen delen foto's waarop ze afval verzamelen op zwaar bevuilde plekken terwijl ze anderen oproepen hetzelfde te doen.

De challenge nam vlucht over het weekeinde, maar het concept bestaat al jaren. In 2015 begon het Amerikaanse bedrijf UCO het #TrashTag Project. Dat loopt nog steeds.

'Before and after'

Maar sinds dit weekeinde worden op Instagram, Reddit en Twitter door mensen over de gehele wereld drastische 'before and after' foto's gedeeld.

Het Instagram-account thesciencefacts begon ermee. Het toonde een 'before'-foto van een zwaar vervuild stukje natuur en een 'after'-foto met negen propvolle vuilniszakken. Tegelijkertijd vroeg hij iedereen plekken te vinden die 'schoongemaakt of bijgehouden' moeten worden en foto's te delen nadat ze er wat aan gedaan hebben.

Scepticisme

Zijn oproep werd onmiddellijk gevolgd en mensen uit de gehele wereld begonnen foto's te delen. Sommige mensen overwonnen hun eigen scepticisme.

"Meestal ben ik tegen het doen van goede daden om het online te plaatsen. Maar in het geval van #trashtag ben ik er 100% voor, als dat is wat er voor nodig is. Goede mensen zijn goed", schreef een deelnemer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore