Hachelijk avontuur

Amerikaan en hond overleven vijf dagen in ingesneeuwde auto op taco-saus

03 maart 2019 21:34 Aangepast: 03 maart 2019 22:33
De auto waarin Jeremy en Ally dagen vastzaten.

De Amerikaan Jeremy Taylor en zijn hond raakten afgelopen week ingesneeuwd toen ze onderweg waren in de Amerikaanse staat Oregon. Vijf dagen zaten ze vast in hun auto. De twee overleefden het hachelijke avontuur dankzij taco-saus.

De 36-jarige Jeremy stapte vorige week zondag samen met zijn hond Ally in de auto om benzine te tanken, schrijft de BBC. Ze keerden die dag en de dagen erna niet terug. Op woensdag werd Jeremy door zijn familie als vermist opgegeven.

Jeremy en hond Ally. Jeremy en hond Ally.

Zakjes taco-saus

Jeremy en Ally blijken die zondag al te zijn ingesneeuwd. Ze bleven die nacht slapen in de auto en probeerden de volgende dag naar de bewoonde wereld terug te keren. Maar die nacht viel er nog meer sneeuw en Jeremy had geen telefoon bij zich.

Toen ze zich de volgende dag te voet in veiligheid probeerden te brengen, lukte dat niet door de diepe sneeuw. Ze keerden terug naar de auto en hielden zich daar warm door af en toe de auto te starten en door het eten van taco-saus van fastfoodketen Taco Bell, waarvan een paar zakjes in de auto lagen.

Een bestuurder van een sneeuwscooter vond de twee afgelopen vrijdag. Volgens agenten waren Jeremy en Ally 'hongerig' , maar waren ze verder in goede conditie.

Redt levens

In een Facebookpost zei Jeremy te beseffen dat hij geluk heeft gehad. "Laten we dit nooit weer doen", schrijft hij. Over de drie zakjes taco-saus die hij at, is hij duidelijk: "Het redt levens."

Taco Bell heeft laten weten dat ze blij zijn dat Jeremy en zijn hond Ally het hebben overleefd. Ze proberen met Jeremy in contact te komen om hem een paar 'welverdiende taco’s' te sturen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore