Levensgevaarlijk

Amerikaanse kleuter met geladen wapen in rugzak naar school

20 februari 2019 01:10 Aangepast: 20 februari 2019 01:22
Kleuters moeten bij de school door een metaaldetector Beeld © KDKA

De schrik zit er flink in bij een kleuterschool in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Een kleuter blijkt de hele dag een geladen pistool in zijn rugzak te hebben gehad.

De leerling van de Faison kleuterschool in Pittsburgh had het wapen in zijn rugzakje zitten, meldt CBS News. De tas zou wel de hele dag in een kluisje hebben gelegen.

In de schoolbus naar huis vertelde het jongetje dat hij het wapen bij zich had. De chauffeur waarschuwde daarop de politie, die het wapen in beslag heeft genomen.

Bij de school zijn ze flink geschrokken. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Alle leerlingen moeten door een metaaldetector. Normaal hoeven alleen volwassenen daar doorheen.

Lijkt wel gevangenis

Een van de ouders zegt tegen CBS 'dat de school nu net een gevangenis lijkt'. "Dit is te bizar voor woorden. Mijn kinderen waren vandaag bang om naar school te gaan." Een andere moeder besloot haar kinderen maar thuis te houden. "Ze kunnen niet eens naar school zonder het risico om doodgeschoten te worden."

De school zegt tegen persbureau AP dat nog onderzocht wordt hoe het kind aan het wapen kwam. Het is ook niet duidelijk of er bijvoorbeeld een onderzoek naar de ouders loopt.

`