Alleen mannen

Gezocht: beulen om drugscriminelen te executeren

12 februari 2019 13:24 Aangepast: 12 februari 2019 13:31

Sri Lanka is naarstig op zoek naar twee beulen. Die moeten ervoor zorgen dat drugscriminelen worden geëxecuteerd.

President Maithripala Sirisena zei vorige week dat hij de doodstraf voor drugscriminelen binnen twee maanden nieuw leven in wil blazen. En daar heeft hij beulen voor nodig. De laatste executie in het land vond zo'n 43 jaar geleden plaats.

Baan te stressvol

De vorige beul van Sri Lanka nam in 2014 ontslag, maar die had nooit iemand ter dood gebracht. Hij raakte gestrest nadat hij de galg voor het eerst had gezien.

De autoriteiten namen vorig jaar een vervanger aan, maar die kwam vervolgens niet opdagen op zijn werk. En daarom zijn er nieuwe kandidaten nodig.

Mentale weerbaarheid

In een advertentie staat dat beulen maandelijks 36.310 roepie (ruim 180 euro) kunnen verdienen. Dat is bovenmodaal voor een overheidsbaan. Kandidaten moeten man zijn, uit Sri Lanka komen en tussen de 18 en 45 jaar oud zijn. Mentale weerbaarheid is ook een pre, meldt de vacature. De sollicitatiegesprekken worden volgende maand gehouden.

Drugssmokkelaars kunnen nu in principe ook al de doodstraf krijgen, maar sinds 1976 is die steeds omgezet naar levenslang. De president wil dat daar verandering in komt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`