Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Sinkhole blijkt 45 meter lange tunnel naar bank

Beeld © ABC

De politie in de Amerikaanse staat Florida heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan in het plaatsje Pembroke Pines bij Miami. Agenten hebben daar een 45 meter lange tunnel aangetroffen, die niet heel toevallig uitkwam in de buurt van de plaatselijke bank.

Een ambtenaar van de afdeling publieke werken, die afkwam op een melding van een mogelijke sinkhole, zag iets liggen dat op een stroomdraad leek. Omdat hij het niet vertrouwde, schakelde hij de politie in. Toen agenten arriveerden, stuitten die op de ingang van de tunnel.

Die ingang was bedekt met een houten pallet, zo meldt ABC.

De politie, die de tunnel omschrijft als 'zeer claustrofobisch', heeft laten weten dat er in de tunnel meerdere spullen zijn gevonden, waaronder een kleine generator.

'Zeker weten'

Volgens de politie is het overduidelijk dat een persoon of meerdere personen een duister plan hadden. "Ze waren onderweg naar de bank, zeker weten", zei een FBI-woordvoerder. Hij voegde eraan toe dat de persoon die de tunnel had gegraven, het niet gelukt is om in de bank uit te komen.

De tunnel is minder dan een meter breed in doorsnee en heeft een lengte van tenminste 45 meter. Mogelijk was die nog langer, want een deel is mogelijk ingestort door de regen.

De politie heeft nog geen verdachte(n) aangehouden.