Meest gelikete kiekje

20 miljoen likes: mysterieuze foto breekt Instagramrecord

14 januari 2019 03:18 Aangepast: 14 januari 2019 09:16
Beeld © Instagram / world_record_egg

De eerste foto van Kylie Jenners dochter Stormi Webster is niet langer het meest gelikete kiekje op Instagram. Die eer gaat sinds gisteravond naar een foto van een ei.

Het account @world_record_egg ging een experiment aan om het ei de meeste likes in de geschiedenis van Instagram te bezorgen. "Laten we samen een wereldrecord halen en de meest gelikete post op Instagram worden", staat in de bio van het account, dat slechts één foto telt.

De foto had gisterochtend nog 'slechts' 9 miljoen likes, maar toen de recordpoging wat publiciteit kreeg, werd er ongeveer een miljoen keer per uur op het hartje naast de foto geklikt. In de avonduren ging de post het kiekje van Stormi, dat ruim 18 miljoen likes heeft, voorbij.

BuzzFeed vroeg een interview aan met de persoon achter het account, maar die wilde slechts per mail antwoord geven. In een reactie verklaarde de bedenkers van de recordpoging grappend dat "Henrietta, een kip van het Britse platteland" achter de foto zat, en dat zij zelf het ei, dat ze Eugene noemt, gelegd heeft.

Dit kiekje van Stormi heeft 'slechts' 18 miljoen likes

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kylie Jenner verplettert record Beyoncé

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore