Vervolging dreigt

Lerares ontslagen nadat ze voor de klas het haar van een leerling afknipt

09 december 2018 21:21 Aangepast: 09 december 2018 21:53
De lerares knipt plukken haar af.

Een lerares uit Californië dreigt te worden vervolgd nadat er afgelopen week videobeelden waren opgedoken waarop is te zien dat ze voor de klas het haar afknipt van een leerling. Terwijl ze zijn haren knipt zingt ze het Amerikaanse volkslied.

De lerares, de 52-jarige Margaret Gieszinger, werd gearresteerd nadat de video viral ging. Inmiddels is ze ontslagen bij de University Preparatory High School in de Amerikaanse staat Californië, meldt de BBC.

De vrouw heeft 'niet schuldig' gepleit tegen de zes aanklachten van het openbaar ministerie, zoals  wreedheid tegen kinderen en mishandeling. Volgens de aanklagers kan de straf oplopen tot 3,5 jaar celstraf. Gieszinger is vrijgelaten nadat ze 100.000 dollar borg had betaald.

In een filmpje dat werd geplaatst op de site Reddit, is te zien dat de natuurkunde-lerares een leerling voor de klas roept en hem op een stoel laat zitten. Als hij zit, knipt ze plukken van zijn haar af. Onderwijl zingt ze een rare versie van het Amerikaanse volkslied.

Bekijk hier de beelden:

Doodsbang

De advocaat van de jongen zegt dat hij doodsbang was voordat hij kon wegvluchten. Daarna is te zien dat ze de schaar boven haar hoofd houdt en 'volgende' roept, waarna ze het haar van een meisje dreigt af te knippen.

"We nemen de veiligheid van leerlingen in de klas zeer serieus", laat de plaatselijke onderwijsafdeling in een verklaring weten en kondigt strenge maatregelen aan.

Het mugshot dat de politie van de lerares nam na haar arrestatie. Het mugshot dat de politie van de lerares nam na haar arrestatie.
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`