Ga naar de inhoud
'Levensles'

Video van vader die pestende dochter (10) voor straf naar school laat lopen, gaat viral

Matt liet zijn dochter 8 kilometer naar school lopen om haar te leren dat pesten niet oké is. Beeld © Matt Cox - Facebook

"Je bent de beste vader ooit" tot "ze zouden je kinderen bij je weg moeten halen". De vele reacties op een Facebookvideo van de Amerikaan Matt Cox lopen sterk uiteen. Cox filmde een paar dagen geleden hoe hij zijn dochter naar school liet lopen omdat ze een ander kind had gepest.

"Dit geweldige meisje is mijn 10-jarige dochter, die voor de tweede keer dit schooljaar niet mee mag met de schoolbus omdat ze een ander kind pestte." Met die zin begint de Amerikaan Matt Cox zijn inmiddels veelbesproken video op Facebook. Op het filmpje is het meisje op de rug te zien terwijl ze met haar tassen langs de weg loopt. Volgens Matt een tocht van 5 mijl (8 kilometer), terwijl het 2 graden is.

Niet meer welkom

Matt legt in de video uit dat zijn dochter vrijdag thuiskwam met de mededeling dat hij haar deze week naar school zou moeten brengen, omdat ze door haar pestgedrag niet meer welkom was in de schoolbus. "Zoals je deze morgen ziet, gaat het toch even anders." 

"Laat me dit heel duidelijk maken", zegt hij erbij: "pesten is niet acceptabel. Zeker niet in mijn gezin. (...) Dus vandaag loopt mijn prachtige dochter vijf mijl naar school met 36 graden Fahrenheit." (2 graden Celsius)

'Wat ik moet doen'

Matt neemt alvast een voorschot op de reacties: "Ik weet dat veel van jullie het hier niet mee eens zullen zijn, maar dat is prima. Want ik doe wat ik voel dat ik moet doen om mijn dochter een les te leren en te zorgen dat ze stopt met pesten. Kinderen, als jullie dit kijken, weet dan dat pesten niet acceptabel is, nergens, en niet zal worden getolereerd."

Een paar dagen later plaatste hij een update onder de video: "Les geleerd! Ze is nog steeds zichzelf, gelukkig en gezond, en haar ideeën over pesten lijken te zijn veranderd. Ook heeft ze meer waardering voor een aantal simpele dingen die ze voorheen vanzelfsprekend vond. #Houdjekinderenverantwoordelijk #stoppesten"