Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Nederlandse voetbalmakelaar koopt oude villa Al Capone

Beeld © Getty

De Nederlandse voetbalmakelaar Mino Raiola, bekend als de zaakwaarnemer van Zlatan Ibrahimović, gaat in de oude villa van gangsterbaas Al Capone wonen. Hij telde 8 miljoen euro neer voor het stulpje met zeven slaapkamers, drie gebouwen en een mini-privé strand.

De oud-pizzabakker uit Haarlem hoeft niet krom te liggen voor de aankoop in Miami: volgens de Britse pers verdiende hij onlangs drie keer het aankoopbedrag door de transfer van Paul Pogba naar Machester United. Een Italiaanse voetbalkrant schat het vermogen van Raiola inmiddels op 300 miljoen euro. Hij hielp onder andere Bryan Roy, Marciano Vink en Dennis Bergkamp aan een nieuwe club. 

Raiola staat bekend om zijn 'onorthodoxe manier' van zakendoen. Hij scheldt op bestuursleden, eist hoge commissies bij transfers en loopt weg uit onderhandelingen. Toch weet hij veel van zijn voetballers te plaatsen bij de beste clubs.

Thumbnail

Mino Raiola (Foto: Getty)

Huis van Amerika's beroemdste gangster

Het stulpje bestaat eigenlijk uit drie losse huizen. Capone, Amerika's meest beruchte gangster, woonde er van 1928 tot zijn dood in 1947. Hij kocht het huis op zijn 29ste voor 40.000 dollar.

Nadat het sindsdien meerdere keren van eigenaar wisselde, werd het in 2014 gekocht door een investeerder die het huis hernoemde naar het adres: '93 Palm'. 

Thumbnail
Thumbnail

(Foto's: Getty)

Sindsdien deed het onder andere dienst als locatie voor films- en tv-opnames. Onder andere David Beckham huurde de villa voor de lancering van een exclusief drankje. Ook kwamen verschillende media er op bezoek voor reportages.

Op Google Maps wordt het huis overigens nog steeds aangeduid als 'Mansion de Al Capone'. 

Huis is volledig ommuurd

Op de plattegrond is te zien dat het huis niet alleen aan het water grenst, maar ook een eigen zwembad heeft. Op de website van de voormalige eigenaar is te zien dat de villa onder andere een badkamer heeft met een mozaïek tegels en een Art Deco-kamer.

Vorig jaar zou het complex nog helemaal gerenoveerd zijn. Ook is het volledig ommuurd en heeft het een onderkomen voor bewakers bij de oprit.

Thumbnail

(Foto: Getty)