Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Even wegdromen: drijvende huizen met slaapkamer onder water

Dat is nog eens bijzonder wakker worden: met uitzicht op een tropisch koraalgebied. In Dubai worden de eerste drijvende huizen neergelegd met een slaapkamer ónder water.

Ze komen te liggen bij 'The heart of Europe', een groep eilanden in de vorm van Europese landen. Je moet er wel wat geld voor over hebben: een Floating Seahorse-huis kost zo'n 2,5 miljoen euro. Er zijn er na de lancering vorig jaar zo'n 60 van verkocht, laat het bedrijf dat achter de huizen zit weten aan Business Insider.

De huizen liggen zo'n vier kilometer uit de kust, dus je kunt er alleen bij komen per boot of watervliegtuig. Dan heb je wel vanuit je badkuip of bed uitzicht op de natuurlijke leefomgeving van zeepaardjes, waar de huizen naar zijn vernoemd. Zo'n 25 vierkante meter van het huis ligt onder water, met daarin de slaapkamer en de badkamer. 

Thumbnail

Achter de huizen zit designbedrijf Kleindienst Group, dat er naar eigen zeggen 13.000 manuren in stak voor het ontwerp en de techniek. Voor de huizen bewoond kunnen worden, wordt er nog even goed getest. Volgende week zou de eerste te water moeten worden gelaten.

Bron: RTL Z