'Geheugenproblemen?'

Senator doet DNA-test na uitdaging Trump: 'Kom maar op met dat miljoen'

15 oktober 2018 21:02 Aangepast: 15 oktober 2018 21:39
Beeld © AFP

Een Amerikaanse senator heeft een DNA-test ondergaan nadat ze was uitgedaagd door president Donald Trump. Die beschuldigde Elizabeth Warren ervan valselijk te beweren dat ze afstamt van de oorspronkelijke inwoners van de Verenigde Staten.

Trump noemde Warren eerder spottend 'Pocahontas', een verwijzing naar een indianenprinses uit de zeventiende eeuw. Hij beloofde in juli een miljoen dollar te zullen doneren aan het favoriete goede doel van de democrate als zij kon bewijzen dat ze indiaanse voorouders heeft. Dat kan een dure grap worden voor de president.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump schreef zelf doktersbrief over 'gezondste president ooit'

Warren stelt nu dat uit onderzoek door een 'beroemde geneticus' is gebleken dat ze wel degelijk afstamt van indianen. Ze verwacht dat Trump het beloofde miljoen ook daadwerkelijk ophoest. "Stuur de cheque maar naar het National Indigenous Women’s Resource Center", schrijft ze op Facebook.

Die organisatie zet zich in om inheemse vrouwen te beschermen tegen geweld. Al hoeft het daarbij vooralsnog niet te rekenen op een forse donatie van de president.

Indiaan

Trump zegt namelijk nooit een miljoen te hebben toegezegd. Volgens Amerikaanse media klopt dat niet en heeft Trump die belofte wel degelijk gedaan op een manifestatie met aanhangers. Voorwaarde was wel dat uit een test zou blijken dat Warren 'een indiaan' is.

De democratische senator reageerde via Facebook op de ontkenning van Trump. Ze deelde een filmpje waarop de gewraakte uitspraak is te zien. "Geheugenproblemen Donald Trump?", vroeg ze de president. "Moeten we misschien een dokter bellen?"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore