Ga naar de inhoud
Spelling

Thomas Cook maakte foutje bij bedrukken vliegtuigen

Een lullige blunder voor Thomas Cook. De vliegtuigen van de touroperator zijn voorzien van een nieuwe slogan, waar op het eerste gezicht niks mis mee is. Maar dan...

De tekst luidt 'I love Cook's Club'. Niks mis mee, totdat de deuren opengaan. Dan verdwijnt opeens de tweede 'o' van Cook en verandert in een 'c'. En dan staat er opeens 'I love Cock's Club', ofwel: 'Ik houd van piemels club.' 

Snel de wereld in

Het duurde niet lang voordat de eerste twitteraar het zag en deze onfortuinlijke uitlijning de wereld inhielp. 

Maar was het wel onfortuinlijk? Wat opvalt aan de foto's is dat het 'misgaat' op zowel de linker als de rechter zijde van de toestellen.

Of de cockpit voor de kijker nu links of rechts zit -afhankelijk vanaf welke kant je het vliegtuig bekijkt dus- in beide gevallen staat de middelste deur precies zo uitgelijnd dat er deze schunnige tekst verschijnt, zodra de deur opengaat. Geen eenvoudige opgave, aangezien de deur aan de andere kant van het toestel ook naar de andere kant opengaat:

En dit is vanaf de andere kant. De deur opent de andere kant op, zit op een andere letter, en toch ontstaat exact dezelfde schunnige tekst: