Opmerkelijk

'Activiste geeft wijdbeens zittende mannen in Rusland volle laag'

26 september 2018 11:33 Aangepast: 08 oktober 2018 19:13
Anna op oorlogspad Beeld © Screenshot YouTube

Een Russische studente heeft in de metro van Sint-Petersburg op een wel heel drastische manier laten zien dat ze weinig op heeft met mannen die wijdbeens zitten.

UPDATE 8 oktober 2018:

Uit onderzoek van EU vs Disinfo, het bureau dat voor de Europese Unie nepnieuws opspoort, zou blijken dat dit bericht niet klopt. De video, die miljoenen keren bekeken is, zou nep zijn. 

Volgens de factcheckers is de actie in scene gezet. Ze noemen het 'Russische propaganda' bedoeld om te provoceren en felle anti-feministische reacties op te roepen.

De 20-jarige Anna Dovgalyuk ergert zich er mateloos aan. Ze vindt wijdbeens zitten een typisch voorbeeld van (seksuele) agressie van mannen. Volgens haar maakt wijdbeens zitten wel heel erg duidelijk welk lichaamsdeel het mannelijk gedrag stuurt.

Om daar een eind aan te maken gooit zij bleekmiddel in het kruis van mannen die wijdbeens zitten. 70 mannen zijn de pineut, en dat is allemaal op video vastgelegd. Volgens Russische nieuwsmedia is alles in scène gezet, maar Dovgalyuk ontkent dat.

Oordeel zelf:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore