Viral

Kattenopa haalt 40.000 dollar op door middagdutjes te doen met asielkatten

23 september 2018 17:39 Aangepast: 23 september 2018 17:49
Duttende kattenopa Terry met kat Louis. Beeld © Facebook Safe Haven Pet Sanctuary Inc.

Foto's van een gepensioneerde opa die in een asiel dutjes doet met katten, zijn viral gegaan. Het leverde de 75-jarige Terry Laurmen de bijnaam 'Cat Grandpa' op, en het asiel waar hij vrijwilliger is wordt nu overspoeld door donaties.

Terry komt sinds een paar maanden dagelijks bij het kattenasiel in de Amerikaanse plaats Green Bay. Tijdens het knuffelen en borstelen van de katten valt hij nog wel eens in slaap, een tafereel dat regelmatig op de Facebookpagina van het asiel wordt gedeeld.

'Cat Grandpa'

Die foto's zijn viral gegaan en hebben Terry de bijnaam 'Cat Grandpa' opgeleverd. En dat gaat het asiel niet in de koude kleren zitten. Fans van de kattenopa hebben inmiddels al 40.000 dollar gedoneerd aan het kattenasiel, dat vooral oude en zieke katten opvangt.

Een van de vele foto's waarop Terry een dutje doet met een asielkat. Een van de vele foto's waarop Terry een dutje doet met een asielkat.

Terry had nooit verwacht dat hij viral zou gaan. "Ik viel gewoon in slaap!", zegt hij. Door de vele aandacht wordt het kattenasiel overspoeld met aanvragen van mensen die er ook wel als vrijwilliger willen werken.

Een van de eerste foto's die het asiel deelde van een slapende Terry. Een van de eerste foto's die het asiel deelde van een slapende Terry.

Adoptie

De foto's van 'Cat Grandpa' Terry leveren het asiel niet alleen geld op, er worden ook veel sneller katten geadopteerd. Nadat het asiel de eerste foto plaatste van een slapende Terry met zijn favoriete asielkat Louis, werd die kat minder dan een dag later al geadopteerd.

`