Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Expat Zoekt Vrouw: 'boer' Marc blijkt een manager

Een expat en manager: maar geen boer is 'boer' Marc. Beeld © KRO-NCRV

Misschien moet televisieprogramma 'Boer Zoekt Vrouw' een naamswijziging overwegen? De knappe Afrikaanse boer, Marc Verkuyl, is namelijk geen boer maar een expat.

Afgelopen zondag presenteerde Boer Marc zich voor 3,1 miljoen kijkers als een werkverslaafde viskweker, maar dat klopt niet helemaal meldt Quote. Boer Marc is namelijk een doodgewone manager die een viskwekerij in Zambia meer omzet moet bezorgen. Geen boer, maar een expat dus.

'Boer' Verkuyl werkt voor managementkantoor Amsco. Dit bedrijf is gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas en zendt experts en managers uit naar het Afrikaanse continent. Verkuyl helpt daar een Zambiaanse kweker om veel (heel veel) Tilapia-vissen te kweken. Daar is namelijk een groot tekort aan.

Nepboer of boer 2.0?

"Hij is geen boer in klassieke zin misschien", zegt een woordvoerder van KRO/NCRV tegen Quote. Maar toch vindt de omroep dat de boerderijmanager prima in het televisieprogramma past. "Dit is het nieuwe boeren."

Hoewel Verkuyl dus eigenlijk helemaal geen boer is, boert 'ie waarschijnlijk wel goed. Zo keert het managementskantoor regelmatig hoge bonussen uit.