Opmerkelijk

Voor 40.000 euro aan beestjes gestolen uit 'dierentuin voor insecten'

03 september 2018 03:03 Aangepast: 03 september 2018 03:03
Beeld © CNN

Een opmerkelijke roof in de Amerikaanse stad Philadelphia. Bij een soort dierentuin voor insecten werd voor tienduizenden euro's aan insecten geroofd. Mogelijk zitten huidige of voormalige medewerkers erachter.

90 procent van alle dieren uit het Philadelphia Insectarium and Butterfly Pavilion is gestolen. Het gaat ook om bijzondere exemplaren, zoals de extreem giftige zesogige zandspin en een Mexicaanse vogelspin.

ZIE OOK: 'Aantal insecten in Nederland is dramatisch afgenomen'

"We hebben exotische dieren van over de hele wereld", vertelt de directeur. "Sommige daarvan zijn bedreigde diersoorten. Gelukkig zijn we niet alle dieren kwijt, maar er zijn wel duizenden insecten gestolen."

Nieuwe dieren kopen

Vermoedelijk zijn de daders werknemers of oud-werknemers van de 'dierentuin voor insecten'. Ze zouden de dieren hebben gestolen om door te verkopen, meldt de lokale zender ABC6.

Volgens de zender zijn huiszoekingen gedaan bij drie verdachten, maar is nog niemand opgepakt. Wel zou een deel van de dieren inmiddels terecht zijn. Het insectarium is een crouwdfundingscampagne begonnen om nieuwe dieren te kopen. Daar is haast bij, want in november is er een tentoonstelling in Philadelphia.

Insecten hebben het zwaar in de natuur

Het gaat sowieso slecht met insecten, ook de exemplaren die in de natuur leven. En de schuldige: dat is de mens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore