Opmerkelijk

Drugstunnel ontdekt van Amerikaanse KFC naar Mexicaanse slaapkamer

24 augustus 2018 10:30 Aangepast: 24 augustus 2018 10:46
De drugstunnel vanaf een KFC-restaurant. Beeld © Yuma Sector Border Patrol

De Amerikaanse politie heeft een drugstunnel van 180 meter lang ontdekt in de keuken van een voormalig Kentucky Fried Chicken-restaurant. Met een touw werd de drugs door de tunnel vanuit een Mexicaanse slaapkamer versleept.

De politie kwam de geheime route op het spoor toen ze de voormalige eigenaar van het restaurant oppakten met een aanzienlijke hoeveelheid drugs in zijn truck. Ivan Lopez, zoals de verdachte heet, had 168 kilo aan metamphetamine, cocaïne, fentanyl en heroïne tussen de gereedschapskisten in zijn auto verstopt. Eerder die dag werd Lopez gezien bij zijn voormalige restaurant, terwijl hij grote kisten naar buiten tilde. 

Grote kisten

Toen de agenten daarop het gebouw inspecteerden, deden ze de schokkende ontdekking. De tunnel van 180 meter lang en 7 meter diep kwam via een luik uit in een slaapkamer in het Mexicaanse grensplaatsje San Luis.

Waarschijnlijk werd de ondergrondse gang al geruime tijd gebruikt om drugs te smokkelen. Het is niet voor het eerst dat de politie zo'n tunnel ontdekt. Twee jaar eerder stuitten agenten op eenzelfde soort sluiproute in San Diego. Met zijn 800 meter lengte was dit de langste drugstunnel ooit ontdekt.

Miniatuurvoorbeeld

Indicatie van de route. (Foto: Google Maps)

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore