Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Amerikaanse die vriendin 'voor de grap' van hoge brug duwde, riskeert celstraf

Beeld © YouTube

Een Amerikaanse vrouw die een vriendin ernstig verwondde door haar van een hoge brug te duwen, wordt verdacht van roekeloos gedrag.

De achttien meter hoge brug in de Amerikaanse staat Washington is populair bij tieners. Onder de brug stroomt een rivier waar 's zomers vaak gezwommen wordt.

Zes gebroken ribben

Veel tieners springen van de brug in het water. Jordan Holgerson wilde ook een poging wagen, maar durfde niet. Ze kreeg toen een harde duw van Taylor Smith. Holgerson kwam daardoor ongelukkig in het water terecht. Ze landde op haar buik. Zes gebroken ribben en een klaplong waren het gevolg. 

Het opmerkelijke voorval werd gefilmd door een omstander.​

Volgens justitie nam Smith een groot risico door Holgerson te duwen. Ze riskeert een jaar gevangenisstraf of een boete van hoogstens 5000 dollar, melden Amerikaanse media.

Spijt

Holgerson wilde aanvankelijk geen aangifte doen, maar daar kwam verandering in door de lakse houding van Smith. Terwijl Holgerson in het ziekenhuis lag, stuurde Smith haar enkel een sms-bericht. Verder hoorde ze niets van haar.

Smith heeft intussen laten weten spijt te hebben van de duw. Ze zegt er vooraf niet goed over nagedacht te hebben. Beide vrouwen hebben geen contact meer met elkaar.

Bron: RTL NIeuws