Gezin

Vader rouwt dertig jaar bij het verkeerde graf: 'Ik was verbijsterd'

09 augustus 2018 08:01 Aangepast: 09 augustus 2018 16:20
De grafsteen van Victoria. Beeld © Facebook

Maar liefst dertig jaar bezoekt George Salt uit Manchester trouw het graf van zijn overleden dochter. Bij zijn laatste bezoek zag hij echter dat de grafsteen opeens was verdwenen.

Minder dan twee dagen na haar geboorte in juli 1988 overleed dochter Victoria. Zo’n twee keer per jaar bezoekt vader George Salt het graf. Opeens trof hij echter iets anders aan dan verwacht. ''Ik keek en ik was verbijsterd. Ik vroeg mij af waar de steen gebleven was'', legt hij uit aan de BBC.

Grafsteen verplaatst

Na enig rondkijken bleek dat de grafsteen van zijn dochter elders op de begraafplaats stond. Het gaat om een grafsteen van een publiek graf. Op de steen staan, naast de naam van Victoria, ook de namen van zestien andere mensen die zijn overleden.

Dit jaar was er een fout ontdekt. De grafsteen bleek in de jaren tachtig naar een lege begraafplaats te zijn verplaatst. Medewerkers hebben de steen dit jaar weer op de juiste plek neergezet, maar zonder de nabestaanden te informeren.

'In de steek gelaten'

''Ik heb niets te horen gekregen. Ik voelde mij zo in de steek gelaten'', vertelt Salt. ''Wanneer je naar een graf gaat, zit je daar en praat je over je problemen. Het vervelende is dat je praat tegen een stuk grond waar zij helemaal niet is.''

De raad van Manchester heeft zijn excuses aangeboden. Omdat er zoveel tijd is verstreken, is niet meer te achterhalen wat er destijds is misgegaan en waarom de grafsteen is verplaatst.

RTL Nieuws
`