Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Dakloze liet zich 'uit wanhoop' tatoeëren op zijn voorhoofd

Tomek met de tatoeage. Beeld © ANP Foto

De dakloze Pool die zich tijdens een vrijgezellenfeest van Britse mannen in Benidorm liet tatoeëren op zijn voorhoofd, deed dat omdat hij wanhopig was. "Als je hongerig op straat leeft en drank nodig hebt, dan voelt het alsof je de loterij wint met zo'n bedrag."

De Poolse Tomek kreeg omgerekend 100 euro aangeboden om de naam van de toekomstige bruidegom als tatoeage te laten zetten. Dat gebeurde niet onder toeziend oog van dertig dronken Britten, zoals de kranten in Engeland schreven. "Er was maar één andere man bij, die net zo dronken was als ik en foto's maakte", zegt Tomek tegen de Spaanse krant El Mundo.

Stomdronken

Of de man de toekomstige bruidegom is, wordt niet duidelijk uit het verhaal van Tomek. Op het moment dat hij de pijn van het tatoeëren niet meer aan kon, omdat de naald alleen nog maar over vel en bot ging, keek de man naar Tomek en zei dat hij weg moest gaan. 

De Pool zegt dat hij niet begrijpt waarom de tatoeëerder de klus niet weigerde, omdat hij overduidelijk stomdronken was. "Als het mij al zoveel pijn deed terwijl ik dronken was, kan ik me niet voorstellen hoe zoiets moet voelen als je nuchter bent."

Tomek kwam te voet vanuit Polen naar Spanje, kort nadat hij en zijn vriendin uit elkaar gingen. Hij leeft en slaapt in Spanje op straat omdat hij alcoholist is, net als zijn moeder. Zijn enige broer spreekt hij al jaren niet meer.

Niet dakloos

In Benidorm hebben de lokale politie, maatschappelijk werk en de Benidorm British Business Association zo'n drieduizend euro ingezameld om hem te helpen. Ook hebben ze hem geholpen met aangifte doen. Tomek ziet de toekomst zelf in ieder geval niet somber in: "Misschien open ik wel een restaurant met Pools eten, wie weet? Ik geef niet op na wat er met mij is gebeurd." 

De bruidegom in kwestie, Jamie Blake, zegt tegen de Newcastle Evening Chronicle dat hij niks met de tatoeage te maken heeft gehad, dat Tomek niet dronken was en ook niet op straat leeft.

Meer op rtlnieuws.nl: