Opmerkelijk

Zwangere vrouw kreeg beker met schoonmaakmiddel in plaats van koffie

02 augustus 2018 11:30 Aangepast: 02 augustus 2018 15:15
Het filiaal waar de vrouw de latte bestelde. Beeld © Screenshot Youtube

Medewerkers van een McDonalds-filliaal in het Canadese Alberta zouden een zwangere vrouw per ongeluk een beker met schoonmaakmiddel hebben gegeven, in plaats van de latte die ze had besteld.

​Dat meldt BuzzFeed. Volgens de Amerikaanse nieuwssite maakte Sarah Douglas, die bijna zeven maanden zwanger is van haar derde kind, samen met haar zoon een tussenstop bij de McDonalds.

Geur van chemicaliën

Voor zichzelf bestelde ze een latte, maar toen ze daar een slok van nam, proefde ze meteen dat er iets niets klopte en spuugde de vloeistof weer uit. "Ik opende het deksel van de koffie en rook een doordringende geur van chemicaliën," zei Douglas. "Het was helemaal geen latte."

In haar beker zag ze een waterige bruine vloeistof. Toen Douglas terugging naar het wegrestaurant, vertelde een medewerker haar dat leidingen met schoonmaakmiddel waarschijnlijk nog waren aangesloten op de melktoevoer van de koffiemachine.

Melktoevoer

"De machine werd zoals iedere ochtend schoongemaakt. Helaas was de melktoevoerleiding op het moment dat de latte voor deze mevrouw werd gemaakt, nog verbonden met de leidingen voor het schoonmaakmiddel", zei de filiaalmanager in een reactie.

Hij en zijn team hebben uitgebreid excuses aangeboden aan de vrouw. "We hebben onmiddellijk actie ondernomen om de juiste schoonmaakprocedures met het team te evalueren en hebben automatische meldingen aangezet als extra herinnering, om te voorkomen dat dit ooit nog gebeurt."

Geen gevaar

Douglas hoopt door het delen van haar verhaal dat andere restauranthouders beseffen hoe belangrijk het is dat personeel goed getraind wordt en dat veiligheidsprotocollen opgevolgd worden.

Douglas heeft meteen na het incident contact opgenomen met haar huisarts uit angst dat de vloeistof gevaarlijk zou zijn voor haar gezondheid of die van haar ongeboren kind. Maar omdat ze de vloeistof meteen weer had uitgespuugd, lijkt dat niet het geval te zijn.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`