Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Politieman scheert dakloze man voor sollicitatiegesprek

De scheerbeurt werd vanuit een auto gefilmd. Beeld © Facebook / Kelly Duvall

Een politieagent uit Florida gaat viral, omdat hij een dakloze man op straat hielp met scheren. De scheerbeurt op een parkeerplaats werd vastgelegd op video en de agent krijgt volop lof op social media.

Toen politieagent Tony Carlson tijdens zijn werk bij een tankstation was, zag hij dat de dakloze man Phil moeite had met zijn scheermes. "Hij vroeg me of ik iets wist van het repareren van een scheermes, omdat die van hem stuk was", vertelt Carlson in een reactie.

De dakloze man vertelde hem dat hij zich moest scheren, omdat hij een baan bij een lokaal fastfoodrestaurant wilde bemachtigen. De agent wist het scheermes te maken. Toen Phil zich vervolgens probeerde te scheren, lukte dat niet zonder spiegel. Daarom besloot Carlson hem daarbij te helpen.

Onbaatzuchtige daad

Greg Wallenfelsz die naar het tafereeltje stond te kijken, besloot het te filmen. "Ik vond het mooi om deze onbaatzuchtige daad van vriendelijkheid van de agent te delen", zegt hij tegen CNN

Radiopresentator Greg Tish zocht Phil op nadat de video viral was gegaan, om het verhaal achter de video te horen. Phil vertelde hem dat hij vlak voor de scheerbeurt naar de McDonald's was gegaan om te kijken of ze een vacature vrij hadden. "Daarop vertelde een vrouw van het fastfoodrestaurant dat ik, wanneer ik de maandag erna opgefrist en zonder baard langs zou komen, verzekerd zou zijn van de baan", vertelt Phil.

Miniatuurvoorbeeld


Radiopresentator Greg Tish zocht dakloze Phil (rechts) op (Foto: Facebook / Greg Tish).

Dat is dus waarom hij zich probeerde te scheren op de parkeerplaats toen politieagent Carlson hem te hulp schoot. Carlson wordt geprezen voor zijn hulp aan Phil, maar wil daar niets van weten. "Dit is niet... iets spectaculairs", zei Carlson. "Het gebeurt heel vaak. Het is nu gewoon op video vastgelegd."

En om het verhaal nog mooier te maken: Phil heeft de baan bij McDonald's gekregen.

Meer op rtlnieuws.nl: