Opmerkelijk

Agent schiet dwars door eigen voorruit tijdens achtervolging

19 juli 2018 11:03 Aangepast: 19 juli 2018 11:05
Beeld © YouTube

De politie in Las Vegas heeft beelden vrijgegeven van een opzienbarende politieactie vorige week in de stad. Op de beelden, gemaakt met een bodycam, is te zien hoe een agent tijdens een achtervolging dwars door zijn eigen vooruit schiet.

Een auto besturen én schieten tegelijk: in films zie je het weleens, maar in het echt komt het minder vaak voor.

Onderstaande beelden zijn vorige week gemaakt tijdens een achtervolging van twee mannen. Die zouden even daarvoor bij een autowasstraat iemand hebben neergeschoten. Ook zouden ze, op de vlucht, schoten hebben gelost op agenten.

Linkerhand

De video start op het moment dat de achtervolging is ingezet. Op de beelden is eerst te zien dat de agent zijn raam naar beneden doet en zijn pistool in zijn linkerhand neemt, maar al snel besluit om met zijn rechterhand te schieten - dwars door de voorruit.

Vijf keer vuurt de agent door het glas, met vijf ronde kogelgaten tot gevolg. Opvallend: het glas breekt niet. Vervolgens schiet hij opnieuw, zes schoten en dit keer met beide handen.

Het voertuig met de twee verdachten botst uiteindelijk tegen een muur van een basisschool.

Gewond

Volgens Amerikaanse media overleefde één verdachte de politie-aanval niet. Een ander kon worden gearresteerd. Hij raakte gewond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore