Opmerkelijk

Schip gevonden dat 130 miljard aan goudstaven aan boord zou hebben

18 juli 2018 23:01 Aangepast: 19 juli 2018 09:01
Beeld © Shinil Group

Het verhaal klinkt te mooi om waar te zijn, maar toch zijn schatzoekers er al tientallen jaar echt naar op zoek: een gezonken Russisch oorlogsschip, helemaal volgestouwd met goudstaven. En een bergingsbedrijf uit Zuid-Korea denkt het schip gevonden te hebben.

Het Russische schip, de Donskoi, zonk in 1905 voor de kust van Korea tijdens de oorlog tussen Rusland en Japan. Aan boord zou het schip 5500 kisten met goudstaven en gouden munten hebben vervoerd.  

130 miljard dollar aan boord

Als de verhalen waar zijn, dan ligt er voor 130 miljard dollar aan goud aan boord. Bewijs daarvoor is er niet, en deskundigen hebben al meermalen verteld dat het bovendien onwaarschijnlijk is, dat een oorlogschip met zo'n hoeveelheid goud aan boord open zee kiest, tijdens een oorlog bovendien.  

Toch beweert het Zuid-Koreaanse bergingsbedrijf Shinil Group nu niet alleen het schip te hebben gevonden, maar een grote hoeveelheid ijzeren kisten in het ruim te hebben gefotografeerd. Die zijn nog niet opengemaakt. 

Soms, héél soms, hoef je die moeite niet te doen: 

In de buurt van een vliegveld in Siberië regende het goudstaven. Bij een vrachtvliegtuig was de lading goud niet goed vastgezet. Het ging schuiven en knalde door de romp van het toestel.

Meer op rtlnieuws.nl:
Poolse trein vol goud: wat is er in Nederland te vinden? 

`