Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Nederlandse dansschool passeert 1 miljard views op YouTube

Beeld © Facebook | Saskia's Dansschool

Hoe populair zijn filmpjes van danschoreografieën op het internet? Als we de YouTube-video's van Saskia's Dansschool bekijken, kunnen we maar één conclusie trekken: extreem populair. Het aantal views op het Nederlandse kanaal is gisteren de magische grens van één miljard gepasseerd.

Ze zag het al een tijdje aankomen, maar gisteren was het dan eindelijk zover: het YouTube kanaal van Saskia's Dansschool uit Harmelen en Woerden heeft meer dan één miljard views. '"Er zijn maar weinig kanalen in Nederland die dat kunnen zeggen. We zijn er ontzettend blij mee", zegt Saskia van Dijk tegen Editie NL.

De dansfilmpjes van Saskia worden door kinderen en ouders van over de hele wereld bekeken. "Onze fans wonen in alle uithoeken van de wereld. We krijgen vaak filmpjes teruggestuurd van buitenlandse mensen die onze dansjes nadoen. Ook hele schoolgroepen dansen mee. Dat is erg leuk."

'Wow, hoe kan dit?!'

Zo'n drie jaar geleden zette Saskia haar eerste choreografie online, en die sloeg meteen aan. ​"Al snel zaten we op 2000 views, maar het duurde niet lang voordat dat er 30.000 waren. Ik dacht 'wow, hoe kan dit?!'" Nu kijken er in de eerste tien minuten al tienduizenden mensen naar de video's. "Vaste volgers kijken meteen."

​Het grote succes van de video's, zit 'm er volgens Saskia in dat ze simpelere dansjes uploaden. "Mensen hebben het gevoel dat ze het zelf ook kunnen. Op veel andere kanalen staan hele moeilijke choreografieën, daar kun je zelf niks mee." Saskia's Dansstudio heeft ook één van de weinige YouTube-kanalen die dansjes voor kinderen laat zien. "Daar is blijkbaar vraag naar."

Tekst gaat verder na video

'We hebben nog allerlei plannen'

De magische één miljard views geeft Saskia zeker een boost. "Er komt nog heel veel moois aan in de toekomst en we hebben nog allerlei plannen." Wat die plannen precies zijn, dat kan de danseres nog niet zeggen.

Het YouTube-kanaal blijft in ieder geval bestaan: "Het is gewoon super leuk om er mee bezig te zijn!"

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl: