Opmerkelijk

Vrouw heeft niet door dat ze twee weken in verkeerde auto rijdt

11 juli 2018 10:50 Aangepast: 11 juli 2018 11:07
Foto ter illustratie Beeld © iStock

Een vrouw in Canada heeft twee weken in een verkeerde auto gereden. Pas toen ze haar 'huurauto' terugbracht en klaagde over de rommel die ze erin had aangetroffen, werd de fout ontdekt: het was niet de auto die ze gehuurd had, sterker nog, het was niet eens hetzelfde type.

De vrouw had eind juni een zwarte Nissan Sentra gehuurd bij het bedrijf in Cornwall, Ontario. Daarmee reed ze naar een winkelcentrum om wat boodschappen te doen. Haar elektrische sleutels liet ze in de auto liggen, schrijft de politie van Cornwall op Facebook.

Golfclubs

Na het winkelen stapte ze in - naar wat zij dacht - haar auto, startte met de sleutels die ook hierin waren achtergelaten en reed weg. Om vervolgens twee weken lang gebruik te maken van de auto. Pas toen ze dit weekend de auto terugbracht naar het verhuurbedrijf, werd de fout ontdekt. De vrouw klaagde dat de auto rommelig was; er lagen zelfs golfclubs in. Toen ze de sleutels inleverde was de verwarring compleet: die waren van een Nissan Infinity, niet van de door haar gehuurde Nissan Sentra.

Miniatuurvoorbeeld

Een Nissan Infinity (archieffoto)

Nadat de manager van het verhuurbedrijf de vrouw ervan had overtuigd dat de ingeleverde auto echt niet degene was die ze had gehuurd, gingen ze samen haar gangen na. Ze reden samen naar Wallmart, de eerste plek waar ze was gestopt, waar ze de huurauto nog netjes op de parkeerplaats zagen staan.

'Een klein beetje beschaamd'

De manager en de vrouw, die volgens de politie 'verward en een klein beetje beschaamd' was, brachten de huurauto terug naar het bedrijf. Daar belden ze de politie en vertelden ze wat er was gebeurd. 

Het koste de politie weinig moeite om de rechtmatige eigenaar van de auto op te sporen: die had twee weken eerder aangifte gedaan van autodiefstal nadat hij had ontdekt dat zijn auto niet meer op de parkeerplaats stond.

"Het autoverhuurbedrijf en de eigenaar van de Infinity kregen allebei hun eigen auto en iedereen was blij, een grappig eind aan dit verhaal!", schrijft de politie op Facebook. "Echter, de moraal van dit verhaal is: laat je sleutels alsjeblieft niet achter in je auto, je weet nooit wie hem meeneemt! Echt mensen, dit verzin je niet!"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore