Opmerkelijk

Overleden tiener opgebaard 'zoals hij leefde': in een luie stoel voor de tv

10 juli 2018 21:11 Aangepast: 10 juli 2018 21:16
Renard Matthews, opgebaard voor de tv. Beeld © YouTube

De nabestaanden van Renard Matthews kozen een wel heel aparte manier om afscheid van hem te nemen. De familie in het Amerikaanse New Orleans wilde de 18-jarige graag 'herdenken zoals hij geleefd had', en koos er daarom voor hem zittend voor tv te laten opbaren, een gamecontroller in zijn hand.

Bezoekers van de afscheidswake konden hem afgelopen zondag op deze manier nog één keer vaarwel zeggen (video: zie onder). Speciaal voor de herdenking was in het uitvaartcentrum een wandmeubel met tv opgesteld.

Favoriete leunstoel

Vóór het wandmeubel stond de leunstoel van Renard. De dode werd omringd door zijn lievelingssnacks. Op tv was een wedstrijd te zien van zijn favoriete basketbalploeg, de Boston Celtics.

Volgens zijn moeder Temeka kwam Renard niet graag buiten. Ze had onlangs een hond voor hem gekocht, waardoor hij zo nu en dan toch een wandelingetje kon maken. Dat zou hem fataal worden: hij werd 25 juni doodgeschoten terwijl hij de hond uitliet. Daarbij werd hij beroofd van zijn telefoon. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden in verband met de moord.