Opmerkelijk

Verlamd meisje redt broertje van verdrinkingsdood

05 juli 2018 10:21 Aangepast: 05 juli 2018 10:59
Lexie (links) met haar moeder en broertje. Beeld © Screenshot Twitter / Global News

Ze zit in een rolstoel en kan bijna niet bewegen, maar toch wist de 9-jarige Lexie uit Canada haar ouders te alarmeren toen haar kleine broertje naar buiten kroop en in het zwembad viel. Daarmee redde ze zijn leven.

Lexie heeft een hersenverlamming en zit in een rolstoel. Ze was in de keuken, toen ze zag dat haar 1-jarige broertje via een openstaande deur de tuin in kroop en daar in het zwembad viel.

Schreeuwen en wijzen

Ondanks haar beperkingen wist ze toch een schreeuw uit te brengen. Daarop kwamen haar ouders aangerend, die van het geluid waren geschrokken omdat hun dochter nooit eerder zo schreeuwde.

Lexie probeerde uit alle macht richting de tuin te wijzen, en al snel hadden haar ouders door wat er aan de hand was. "Ik zag hem in het zwembad liggen", vertelt de moeder aan Newschannel 6. "Ik rende naar buiten en haalde hem snel uit het water."

Apetrots

Het jongetje werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht omdat hij water had binnengekregen, maar maakt het desondanks goed. De familie heeft inmiddels een slot op de buitendeur geplaatst en een hek om het zwembad gebouwd om te voorkomen dat het nog een keer misgaat.

De moeder van Lexie is apetrots op haar dochter. "Lexie heeft echt het leven van haar broertje gered. Ook als je niet kunt praten en lopen, kun je dus een ander helpen."

Meer op rtlnieuws.nl: