Opmerkelijk

Filmpje downloaden op veerboot blijkt kostbare grap

13 juni 2018 18:44 Aangepast: 13 juni 2018 21:24
(Archieffoto) Beeld © iStock

Even een filmpje binnentrekken aan boord van een veerboot: een Duits gezin keek raar op toen na een tijdje de rekening van de telecomprovider binnenkwam. Of ze maar even 12.000 euro wilden ophoesten.

De kosten waren gemaakt aan boord van een schip van rederij Color Line, dat een verbinding onderhoudt tussen het Duitse Kiel en de Noorse hoofdstad Oslo. De zoon van het gezin bleek 470 MB aan filmpjes te hebben gedownload.

Speciale verbinding

Daarbij heeft hij waarschijnlijk zonder het te beseffen gebruikgemaakt van een speciale satellietverbinding voor de scheepvaart, Telenor Maritime. De rederij waarschuwt passagiers altijd tegen de hoge kosten van het netwerk. Aan boord is tegen betaling ook gewoon wifi beschikbaar.

De telecomprovider verlaagde de rekening tot 5000 euro, maar ook dat is het Duitse gezin te veel. Het heeft een advocaat ingeschakeld om het bedrag nog verder omlaag te krijgen.

Kinderen bijziend door staren naar smartphone en tablet

Steeds meer kinderen krijgen al vroeg last van hun ogen doordat ze veel te veel naar hun telefoon turen. En die schade is blijvend, waarschuwen oogartsen.
`