Opmerkelijk

Dierenbeul stopt kat Sprotje kwartier in gloeiend hete oven

10 juni 2018 09:35 Aangepast: 10 juni 2018 09:44
Kat Sprotje zal nog weken of maanden verzorging nodig hebben. Beeld © Dierenartsen Overleie

Een jonge kat uit het Belgische Kortrijk is aan een gruwelijke dood ontsnapt. 'Sprotje' werd deze week tijdens een nachtelijk feestje in een oven op 200 graden gestopt. Ook werd ze als voetbal gebruikt.

'Pure horror die ons hart voor dieren doet bloeden', schrijft dierenartspraktijk Overleie in Kortrijk op Facebook. Daar werd Sprotje door 'een dappere omstander' binnengebracht.

Brandblaren op haar vier voetjes

De dierenartsen vreesden dat ze haar met een spuitje uit haar lijden zouden moeten verlossen, maar nu schatten ze in dat het diertje weer helemaal zal herstellen.

Dat zal nog wel weken of maanden duren. De jonge kat is aan één kant heel zwaar verbrand. Ze kan amper lopen door de brandblaren op haar vier voetjes en door interne bloedingen is ze erg verzwakt. "Sprotje zal weken, misschien maanden heel veel wondzorg, infuus, medicatie en verbandwissels nodig hebben." 

Al 7000 euro ingezameld

Om uit de kosten te komen, is de dierenarts een crowdfunding gestart. Ongeveer 500 euro is nodig, maar vanmorgen stond de teller van de Belgische crowdfundingwebsite al op meer dan 7000 euro. Het geld dat over is na de behandeling van Sprotje gaat naar het asiel van Zwevegem. 

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Sprotje een kwartier in de oven gezeten. Een van de feestgangers heeft het beestje uiteindelijk onder de douche gezet. Pas een dag later werd Sprotje naar de dierenarts gebracht. De politie en de dienst Dierenwelzijn zijn bezig met de zaak.

`