Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Schoonmaakster wint 90 miljoen: 'Kan ik eindelijk mijn rijbewijs halen'

Beeld © Lottoland

Als je 90 miljoen wint, denk je waarschijnlijk eerder aan een auto met chauffeur dan aan zelf autorijden. De 36-jarige schoonmaakster Christina uit Berlijn niet. Zij won het enorme bedrag bij de trekking van 1 juni en gaat nu haar rijbewijs halen.

14, 19, 21, 30, 32, 4 en 7. Dat waren de geluksnummers van Christina. Ze deed mee via Lottoland, een zogenoemde secundaire aanbieder. Spelers kunnen dan meedoen aan andere loterijen. Lottoland is verzekerd voor het geval dat een speler de juiste nummers kiest, en kan daarom uitbetalen.

De juiste nummers waren niet door haarzelf, maar door Christina's moeder bedacht. Christina had haar moeder via WhatsApp gevraagd welke nummers ze zou invullen. Dat bleek een gouden greep. Christina kon haar ogen niet geloven toen ze op 1 juni de uitslag checkte op haar telefoon. 

Hele nacht wakker

Helemaal in shock ging ze naar haar moeder toe, die het allemaal al helemaal niet bevatte. Tegen Bild zegt Christina: "We bleven de hele nacht wakker en wisten niet wat we moesten denken." Pas toen de bevestigingsmail kwam, was het zeker. Ze waren rijk, steenrijk. 

Ze willen hun geluk het liefst van de daken schreeuwen, maar dat doen ze niet. Ze kiezen ervoor om anoniem te blijven. "Natuurlijk zouden we het liefst een groot feest geven, maar dan hebben we geen rust meer."

Naar Amerika

Hoe het nu verder gaat en hoe moeder en dochter het geld verdelen, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat moeder met pensioen gaat en Christina niet langer schoonmaakwerk gaat doen, ook al had ze daar altijd veel plezier in. 

Het eerst wat Christina nu gaat doen, is eindelijk haar rijbewijs halen. Daarna wil ze met een camper van de oostkust naar de westkust van Amerika reizen. Onderweg bezoekt ze dan in elk geval een concert van de Backstreet Boys in Las Vegas. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Kans 1 op 16 biljoen: Fransman wint twee keer hoofdprijs in loterij