Opmerkelijk

Zoon legt uit waarom hij keiharde rouwadvertentie over zijn moeder plaatste

07 juni 2018 13:28 Aangepast: 07 juni 2018 13:34
De rouwadvertentie

"We wilden eindelijk het laatste woord hebben", zegt de Amerikaan Jay Dehmlow. Samen met zijn zus plaatste hij een keiharde rouwadvertentie over zijn overleden moeder. Nu legt hij uit waarom.

"Ze stierf op 31 mei 2018 in Springfield en krijgt nu haar laatste oordeel. Ze zal niet worden gemist door Gina en Jay. Zij begrijpen dat deze wereld beter af is zonder haar."

Dat stond in de rouwadvertentie van de 80-jarige Kathleen Dehmlow die werd gepubliceerd in The Redwood Falls Gazette, de lokale krant van het dorp waar de vrouw woonde. Een oplettende lezer zag hoe onvriendelijk de advertentie was en nam een foto. Daarna ging de onvriendelijke advertentie de wereld over.

Toelichting

De zoon en dochter van de overleden vrouw vertellen nu in een interview tegen MailOnline waarom zij de keiharde advertentie hebben geplaatst. "Je zou een film kunnen maken van alles wat ik heb meegemaakt", zegt de 58-jarige zoon Jay. Hij veranderde zelfs zijn achternaam om op deze manier afstand te nemen van zijn moeder. 

Jay vertelt dat zijn moeder er nooit voor hem en zijn zusje is geweest. Ze vertrok naar de Amerikaanse staat Californië nadat ze zwanger werd van de broer van hun vader. "Ze liet haar twee kinderen in de steek voor haar nieuwe gezin."

De zeldzame keren dat hun moeder 'haar geweldige leven in Californië even op pauze zette' en hen bezocht, liggen nog goed in de herinnnering.  "Ze had geen aandacht voor ons", zegt zoon Jay. "Alsof we niet bestonden. Ze liet alleen foto's zien waarop ze met haar andere kinderen te zien was."

Geen spijt

De zoon vertelt dat het idee van de advertentie van zijn zus Gina komt. "We hebben er geen spijt van en zouden het zo weer doen."

Dat de harde inhoud niet in goede aarde zou vallen, had Jay wel verwacht. Toch hebben de twee de advertentietekst bewust doorgezet. "Het heeft ons echt geholpen om het laatste woord te krijgen." 

Meer op rtlnieuws.nl:
 Onvriendelijke rouwadvertentie: 'Wereld is beter af zonder jou'.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore