Opmerkelijk

Arts ziet gezwel in hals bij vrouw op tv en spoort haar op via Facebook

06 juni 2018 23:17 Aangepast: 07 juni 2018 09:37
Archieffoto. Beeld © iStock

Een Amerikaanse arts heeft misschien wel het leven gered van een deelneemster van het programma 'Beachfront Bargain Hunt'. Toen hij de vrouw zag praten, ontdekte hij een verdacht bultje in haar hals. "Ik zag het plekje en ik dacht: dit is niet goed."

​Eric Voigt is kno-chirurg en zat na zijn werk ontspannen voor de tv. Hij keek naar een aflevering van Beachhouse Bargain Hunt, waar één van de deelneemsters vertelde dat ze niet lang daarvoor was genezen van een hersentumor.

Plekje in hals

Toen de vrouw recht in de camera sprak, zag hij iets opvallends in haar hals. "Ik ben erop getraind om patiënten te onderzoeken en dit soort plekjes te herkennen. En het plekje in haar hals zag er verontrustend uit", zei hij tegen ABC.

Voigt besluit de vrouw via Facebook op te sporen, om haar zo te kunnen waarschuwen zodat ze het plekje kan laten onderzoeken door een arts. Zijn oproep wordt massaal gedeeld en uiteindelijk bereikt zijn bericht de vrouw, Nicole McGuinness.

Lymfeklierkanker

Als Nicole zich vervolgens door een arts laat onderzoeken, blijkt dat ze lymfeklierkanker heeft. Dankzij de arts was ze er redelijk op tijd bij en wordt ze nu voor de ziekte behandeld.

De arts en de vrouw ontmoetten elkaar deze week voor het eerst tijdens een Amerikaanse televisieshow, waarin Nicole de arts uitvoerig bedankt: "Als u op dat moment geen tv had gekeken en aan de bel had getrokken, had ik hier misschien nog veel langer mee rondgelopen. Dus uit de grond van mijn hart: heel erg bedankt."

Bekijk hieronder de beelden van de hereniging:

Meer op rtlnieuws.nl:
In 2017 kregen in Nederland 300 mensen per dag de diagnose kanker

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore