Opmerkelijk

Woningmarktgekte: 260 euro voor tentje op Berlijns balkon

29 mei 2018 10:57 Aangepast: 29 mei 2018 11:04
Niet het uitzicht vanaf het verhuurde balkon. Beeld © Getty

Twee huiseigenaren in Berlijn zaten zo in de financiële problemen dat ze besloten hun balkon met daarop een klein tentje te verhuren. Voor 260 euro per maand mag er worden gekampeerd. Wie denkt dat niemand in deze woningmarktgekte trapt heeft het mis: het balkon is inmiddels verhuurd.

Het balkon van 10 vierkante meter groot moet je wel delen met de huiseigenaren. "Als je het niet erg vindt als we zo nu en dan komen zonnebaden en ’s avonds een drankje doen op het balkon, horen we graag van je", is in de advertentie te lezen. In ruil daarvoor mag je wel gebruikmaken van de keuken en de badkamer van de verhuurders.

Iglotentje

Het iglotentje is net iets groter dan 2 vierkante meter en past nét op het balkon. Blijkbaar hebben veel woningzoekenden in Berlijn geen probleem met kamperen, want de verhuurders kregen zo veel reacties dat na één weekend volgens de advertentie al een huurder is gevonden.

Het balkon is in ieder geval goedkoper dan de stadscamping, want daar kost een maand kamperen met een klein tentje 330 euro.

Huizenprijzen Berlijn stijgen, maar nog steeds niet duur

Toch is Berlijn voor Nederlandse begrippen geen hele dure stad om een kamer te huren. De gemiddelde kamer kost er 363 euro per maand. In steden als Amsterdam en Rotterdam betaal je makkelijk 300 euro meer.

Ook koophuizen zijn in Berlijn relatief goedkoop, al is er geen stad ter wereld waar de prijzen zo hard stijgen als Berlijn: ruim 20 procent, blijkt uit de cijfers van woningmarktconsultancy Knight Frank. Ter vergelijking: in Amsterdam en Rotterdam werd wonen 13,4 procent duurder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van