Opmerkelijk

Sesamstraat walgt van puppet-parodie voor volwassenen

26 mei 2018 18:01 Aangepast: 27 mei 2018 09:33
Een fragment uit de trailer van The Happytime Murders. Beeld © YouTube

Een nieuwe film voor volwassenen waarin Sesamstraat-achtige poppen ranzige avonturen beleven, wordt in Amerika gepromoot met de slogan 'No Sesame. All Street.' Dat is tegen het zere been van de makers van de kinderserie Sesamstraat. Ze hebben een rechtszaak aangespannen.

De film, The Happytime Murders, gaat in augustus in de Verenigde Staten in première. De mensen van Sesamstraat vinden dat de filmmaatschappij geen 'onschuldig kinderprogramma' moet gebruiken om The Happytime Murders aan de man te brengen, schrijft de Britse omroep BBC op zijn website.

'Onbeschrijflijk wreed'

Sesame Workshop, het bedrijf achter Sesamstraat, vindt de trailer van de film 'onbeschrijflijk wreed' (video: zie onder). Maar op zichzelf is dat nog geen reden om de film te willen laten verbieden. Het 'misbruiken' van het merk Sesamstraat is dat wél, schrijft Sesame Workshop in een verklaring. 

Het wil dat Sesamstraat niet in verband wordt gebracht met de film, die in de VS alleen door meerderjarigen mag worden bekeken. Het idee dat 'Sesam' op de een of andere manier met de film te maken heeft, zou inbreuk maken op de merkrechten van Sesamstraat en de goede naam van het kinderprogramma 'bezoedelen'.

Bedenker Muppet Show

Wat de verwarring des te groter maakt, is dat de omstreden film is geregisseerd door Brian Henson. Dat is de zoon van de in 1990 overleden Jim Henson – niet alleen de geestelijk vader van de Muppet Show, maar ook de bedenker van een paar van de voornaamste karakters in Sesamstraat. 

De filmmaatschappij heeft een pop die ook in de film voorkomt, een advocaat die Fred heet, laten reageren op de beschuldiging van Sesamstraat. Fred zegt dat The Happytime Murders 'het nog nooit vertelde verhaal is van de poppen van Henson als ze niet voor kinderen aan het werk zijn'. Fred zegt ook: "Hoewel we teleurgesteld zijn dat Sesamstraat niet meedeelt in de pret, zijn we ervan overtuigd dat we in ons recht staan."

Bekijk hier de trailer van The Happytime Murders:

`