Opmerkelijk

Mysterieus beest stelt experts voor raadsel

26 mei 2018 07:59 Aangepast: 26 mei 2018 12:34
Dit dier stelt experts voor een raadsel. Beeld © Montana Fish Wildlife and Parks

Een weerwolf, een jonge grizzlybeer of wellicht een familielid van de mythologische Bigfoot? Experts en natuurliefhebbers staan voor een raadsel sinds een boer in de Amerikaanse staat Montana vorige week een 'wolfachtig' dier heeft doodgeschoten.

Het dier kwam in de buurt van zijn vee, waarop de boer de trekker overhaalde. Hij rapporteerde het beest als wolf, maar experts konden na een eerste inspectie niet met zekerheid vaststellen dat het daadwerkelijk een wolf is. Daarvoor zijn de tanden te kort, poten te smal en de oren en klauwen te lang, stellen ze.

DNA-onderzoek

Volgens het ministerie voor natuur in Montana staat in ieder geval wel vast dat het om een jong dier gaat van het vrouwelijke geslacht. Het beest is lid van de hondachtigen, waaronder ook vossen, wolven en jakhalzen vallen. DNA-onderzoek moet meer uitsluitsel geven, meldt een woordvoerder aan de Great Falls Tribune.

Op internet circuleren inmiddels wilde theorieën over het mysterieuze schepsel. Van een mogelijke kruising tussen een coyote en een wolf tot de prehistorische reuzenwolf.

Miniatuurvoorbeeld
Montana Fish Wildlife and Parks

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore