Opmerkelijk

Gasten royal wedding verpatsen goodiebag op eBay

22 mei 2018 12:00 Aangepast: 22 mei 2018 15:03

Blijkbaar was het voor sommige gasten niet genoeg om aanwezig te mogen zijn op het sprookjeshuwelijk van de Britse prins Harry en Meghan Markle. Zij willen er geld aan verdienen door het cadeau dat ze van het stel kregen op eBay te verkopen.

Harry en Meghan nodigden zo’n 600 gasten uit om hun huwelijk bij te wonen in de St. George kapel op het terrein van Windsor Castle. Daarnaast kregen nog eens zo’n 2000 mensen een uitnodiging om, net buiten de muren van de kapel, de dag door te brengen.

Juten tas

Die laatste groep kreeg van het stel ook een gratis goodiebag, als herinnering aan de royal wedding.

Miniatuurvoorbeeld

Ze kregen een juten tasje met daarop de initialen van Harry en Meghan. Daarin zat een flesje water, een bus met koekjes, een magneet met daarop de huwelijksdatum, een grote chocolademunt en een kortingsvoucher voor de kasteelwinkel van Windsor Castle.

Enthousiast

Tot groot enthousiasme van velen, waaronder de fotograaf van het koninklijk huis die over het tasje twitterde.

Verpatsen

Maar al kort na het huwelijk verschenen sommige van die goodiebags op eBay. Gasten proberen een slaatje te slaan uit het geschenk. En dat lijkt te werken.

Op een goodiebag wordt al zeker 4.000 pond geboden, omgerekend 4.500 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Voor de meeste geschenkentasjes liggen de bedragen tussen 400 en 700 pond, en er wordt tientallen keren op geboden.

Een tasje is inmiddels verkocht voor ruim 1.000 pond, bijna 1.200 euro. De verkoopster voegde later nog aan de advertentie toe dat de opbrengsten naar het goede doel gaan. 

Taart

Souvenirs van koninklijke huwelijken zijn sowieso populair. In juni gaan stukken bruidstaart onder de hamer, die zijn geserveerd tijdens bruiloften van onder andere prins Charles en prins William. 

De verwachting is dat een punt van zo'n taart voor een paar honderd euro verkocht wordt. De taart is al die tijd ingevroren door gasten die aanwezig waren op het huwelijk. Maar eetbaar is hij na al die jaren niet meer, zo verwacht het veilinghuis. 

Miniatuurvoorbeeld

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van