Opmerkelijk

Naaisters maken jurk Meghan voor fractie van de prijs na

21 mei 2018 10:49 Aangepast: 21 mei 2018 14:16
Meghan Markle loopt in haar jurk met prins Harry de trap af. Beeld © EPA

De jurk van Meghan Markle is een van de meestbesproken kledingstukken van dit moment. En met een prijs van 230.000 euro ook een van de duurste. Dat moet anders kunnen, dachten de Australische Elizabeth Alexandrou en Tessa Rankin: zij maakten de jurk voor een fractie van de prijs na.

De naaisters gingen na het zien van de jurk aan de slag en hebben de hele nacht doorgewerkt om hem voor vandaag af te krijgen. Tien uur later was de namaakjurk af. De kosten bedroegen in totaal 700 Australische dollar, omgerekend 450 euro. Dat is meer dan 500 keer minder dan het origineel kostte.

Opgelucht

Volgens Alexandrou viel het door het eenvoudige design van de jurk mee om hem na te maken: "Toen Meghan uit de auto stapte, haalden we allebei opgelucht adem", vertelt ze aan de Britse krant Daily Mail. "Meghans stijl is altijd ingetogen elegant geweest en haar trouwdag was daar geen uitzondering op."

Wie de jurk ook echt wil kopen, heeft pech: Alexandrou biedt de jurk niet te koop aan. "We proberen mensen te inspireren en aan te moedigen om te gaan naaien. We wilden laten zien wat er allemaal mogelijk is."

Bekijk hier de mooiste beelden van het huwelijk

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van