Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Wilders wil Mohammed-cartoonwedstrijd in Tweede Kamer

Geert Wilders op campagne. Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders wil na de zomer een Mohammed-cartoonwedstrijd organiseren in het gebouw van de Tweede Kamer. De hoofdprijs: 5000 euro.

Het geld komt van een gulle gever die anoniem wil blijven. Dat meldt de Telegraaf. 

Wilders erkent tegenover de krant dat het evenement risico's met zich mee kan brengen. "Natuurlijk moet het wel veilig zijn. Maar het Kamergebouw ís veilig. Het grootste gevaar is als we het vrije woord gaan beperken."

Niet provoceren

Hij zegt met de wedstrijd niet te willen provoceren, 'maar om te onderstrepen dat de vrijheid van meningsuiting groter is dan de aversie van moslims tegen het tekenen van Mohammed'.

De Amerikaan Bosch Fawstin zal met Wilders in de jury plaatsnemen. De cartoonist won in 2015 tijdens een evenement in Texas een prijs met een tekening van Mohammed. Wilders was daar ook, en hield destijds een toespraak. Na het vertrek van de PVV-leider probeerden twee jihadisten daar een aanslag te plegen. Die mislukte.

Rechtszaak

PVV-leider Geert Wilders verschijnt vandaag voor het gerechtshof in Den Haag, waar het hoger beroep begint over zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken. Het proces vindt plaats in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Er zijn elf zittingsdagen uitgetrokken voor de behandeling.

'Minder-minder-proces' Geert Wilders: dit gebeurde er tot nu toe:

Meer op rtlnieuws.nl:
Schietpartij na lezing Wilders in VS: waarom was hij daar?