Opmerkelijk

Man wil gestolen motor terughalen maar belandt zelf in de cel

14 mei 2018 10:58 Aangepast: 14 mei 2018 10:59
Beeld © iStock

Een poging van een man uit Vlaanderen om zijn gestolen motor terug te krijgen, is geëindigd in een drama in Noord-Frankrijk. De Franse politie heeft de man vastgezet op verdenking van poging tot doodslag.

De man uit Menen kwam er donderdagavond achter dat zijn gestolen motor gezien was in Tourcoing, in Noord-Frankrijk. Samen met een vriend begon hij een zoektocht, schrijven Vlaamse media.

Scherpe bocht

Toen ze de vermeende dief door de wijk Bourgogne zagen rijden, zetten ze de achtervolging in. Bij een scherpe bocht ging de motorrijder onderuit. Een andere auto kon hem niet meer ontwijken. De vermeende dief stierf ter plekke aan zijn verwondingen. 

Vrienden en familie van de overledene zouden getuige zijn geweest van het ongeluk en de Belg hebben proberen aan te vallen. De Vlaming werd achtervolgd tot in Halluin, een plaats acht kilometer verder. De Fransen waren volgens Het Nieuwsblad gewapend met sabels en ijzeren staven. De politie wist de belagers uiteindelijk weg te sturen, waarna de Belg zichzelf aangaf op het politiebureau.

De man zit nu in de cel op verdenking van poging tot doodslag.

Meer op rtlnieuws.nl:
Gehoorschade bij motorrijders door windruis: 'Constant een piep in mijn oor'

`