Opmerkelijk

Podiumbestormer songfestival verstoorde eerder finale The Voice

13 mei 2018 09:59 Aangepast: 13 mei 2018 14:04
'Dr. ACactivism' bestormt het podium Beeld © Screenshot

De man die de microfoon afpakte van de Britse zangeres SuRie tijdens haar op treden op het songfestival, is een activist die bekend staat onder de naam 'Dr. ACactivism'. Dat melden Britse media.

Het incident was gedeeltelijk te zien op tv. Toen de man bij de zangeres kwam, schakelde de regie naar enkele Britse fans in het publiek. SuRie kon haar lied afmaken. Ze was duidelijk geschrokken, maar zong toch door.

Het bewuste fragment:

De actie van de man leek vooral een stunt om een boek te promoten dat net is uitgekomen. Op zijn T-shirt maakte hij hier reclame voor. 

Boek promotie

Volgens The Mirror woont de man Londen. Op sociale media deelt hij regelmatig zijn opvattingen over vermeende corruptie bij de Britse media. Daar gaat ook zijn boek over. Hij riep tijdens het songfestival (moeilijk verstaanbaar) in de microfoon: 'Voor de nazi's van de Engelse media. We eisen vrijheid.'

Het lijkt om een notoire podiumbestormer te gaan. Zo verstoorde hij eerder onder meer uitzendingen van The Voice UK en de live BBC-show van Stephan Nolan. De man zou een grote afkeer hebben van commerciële muziek.

Zangeres SuRie maakte na het incident haar optreden onverschrokken af. Ze kreeg van de organisatie de kans om het over te doen. Ze mocht nogmaals optreden aan het eind van de finale. Dat wilde ze zelf niet. "SuRie en haar team zijn bijzonder trots op het optreden", liet de Britse delegatie via Twitter weten. 

`