Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

Swarovski-erfgename trouwt in stijl in jurk van 8 ton

Victoria zette zelf een foto van haar huwelijk op social media. Beeld © Instagram

Je bent telg van een familie met een groot kristallenbedrijf of je bent het niet: de 23-jarige Victoria Swarovski trouwde afgelopen week in een jurk behangen met een half miljoen (!) kristallen met een totale waarde van 800.000 euro.

De sleep was met vijf meter zelfs zo lang, dat hij niet in de auto paste en dus op de trouwlocatie aan de jurk genaaid moest worden, schrijft de Duitse krant Bild.

Het exorbitante prijskaartje zit hem hier overigens vooral in kwantiteit, niet per se de kwaliteit. Want omgerekend kosten de diamanten op de jurk en vijf meter lange sleep 1 euro en 60 cent per stuk. In totaal woog de jurk 46 kilo.

Oostenrijkse celebrity

Victoria is de dochter van Paul Swarovski, een nazaat van Daniël Swarovski die het concern oprichtte. Haar vader werkt nog in het bedrijf, waar familieleden Markus Langes-Swarovski en Nadja Swarovski in de raad van bestuur zitten.

Of Victoria ook in het bedrijf gaat werken is niet bekend. Ze timmert hard aan de weg als zangeres en deed mee aan tv-shows zoals Let's Dance en Das Supertalent. Voor het geld hoeft ze het overigens niet per se te doen, haar man Werner Mürz is vastgoedinvesteerder.

Mocht je denken, wat is nu het verschil tussen een jurk van een 8 ton of een ietwat goedkopere, doe dan de quiz die de collega's van Editie NL maakten naar aanleiding van de jurk van 30 euro die Zeeman onlangs introduceerde.

Guess the wedding dress: hoe duur schat je deze trouwjurken?

Dit is een artikel van